Alk Reizen

Home | Alk Reizen

Zo goed zijn onze reizen!

Vliegvakanties › Vilnius

Over Vilnius

4 dagen

Vilnius

Vilnius
HOTEL CALLECANNES*** WATOU

HOTEL CALLECANNES*** WATOU

Op de Belgisch-Franse grens, op 3 km van Watou en 5 km van Poperinge.

Tevens is Hotel Callecanes zeer centraal gelegen voor bezoek aan de oorlogssites van W.O. I en het middeleeuwse Ieper. 

Het hotel beschikt over 37 zeer comfortabele kamers met luxueuze badkamer en voorzien van draadloos internet, een gezellige bar, een restaurant, private tuin, zonneterras, welness ruimte en binnenzwembad. Gastronomie en gastvrijheid zijn hier grenzeloos.

Daarbij vergeten we vooral niet het prachtige uitzicht van deze uithoek van Vlaanderen en de rust van het fantastische platteland.

PROGRAMMA

 • Dag 1

  07u30 vertrek in Hasselt richting West Vlaanderen. 
  10u30 Tyne Cot Cemetery in Passendale.

  Van hieruit overzien we het slagveld van 1917 en genieten van dit onovertroffen staaltje van Britse tuinarchitectuur. Tyne Cot Cemetery is de grootste Britse militaire begraafplaats op het Europese vasteland. Deze indrukwekkende begraafplaats telt bijna 12.000 grafstenen. De achterzijde van Tyne Cot bestaat uit een muur met 35.000 namen van vermiste soldaten en is het vervolg van de Menenpoort. Via een lange muur kom je uit in een klein bezoekerscentrum, waar de geschiedenis en betekenis van de begraafplaats centraal staan. De bezoeker komt er alles te weten over de architectuur van de begraafplaats, over de grafstenen, de Kipling Memorials, de Duitse bunkers, de speciale muur en toegangspoort, de Stone of Remembrance, het Cross of Sacrifice en het Tyne Cot Memorial. Er wordt ook de nodige aandacht besteed aan de ‘zorg voor de doden’ met aandacht voor de ‘Graves ‘Registration Units’, de ‘Exhumation Companies’ en de ‘Commonwealth War Graves Commission’.

  Er wordt ook aandacht besteed aan de slag van 4 oktober 1917, waarvan het volledige slagveld kan overzien worden door een uniek panoramisch venster. Verder is er ook een confrontatie met het landschap van voor en na de slag en zijn er personalia over de gesneuvelden die hier begraven liggen of herdacht worden.

  Een absolute must bij een bezoek aan de streek!

  Verder langs het Polygoonbos (Zonnebeke) waar onlangs nog Australische soldaten opgegraven zijn (Nat. Geografic) en herbegraven.