Alk Reizen

Home | Alk Reizen

Zo goed zijn onze reizen!

Reistips van klanten › / TURKIJE - BODRUM

Aurum Spa & beach resort *****

Aurum Spa & beach resort *****

Het is een nieuw hotel, dat nog maar 2 jaar open is. Alles is nog nieuw en vrij proper. Het hotel bestaat uit een aantal losse blokken (A-blok t.e.m. K-blok), de receptie is aan de ingang gelegen. Tussen de verschillende blokken zijn er paadjes en perkjes aangelegd. Er is voortdurend personeel aan het werk om dit alles te onderhouden. De tuinman was dagelijks het gras, de hagen en dergelijke aan het onderhouden. De poetsvrouwen zijn druk in de weer met het kuisen van de kamers. In het hotel verblijven erg veel lokale inwoners, maar daar heb je eigenlijk geen last van. Ze hebben natuurlijk wel hun eigen gebruiken zoals overvolle borden aan het zwembad. Het is een hotel waar zeer veel gezinnen met kleine en grote kinderen kunnen verblijven.

Er is een zwembad (dat trouwens ook elke avond gekuist werd) en 1 bad met 3 glijbanen. Rond het zwembad ligt een houten vloer, zodat je niet kan uitglijden. Slippers zijn aan te raden, het hout wordt erg heet. Verder heb je een soort van ligweide gras) waarop zeteltjes en tafeltjes staan. Voor de ligbedden zijn nog geen matrassen voorzien, dit zorgt ervoor dat de bedden erg hard aanvoelen en niet goed liggen. Het water is in de voormiddag zeer goed qua temperatuur, in de namiddag is het te warm.

De animatie gaat door rond en in het zwembad. Om 9u30 starten ze er muziek en dit gaat door tot 17u00. Dit zorgde voor zeer veel ambiance! 's Avonds verzorgde ze de shows. De shows die ze zelf in elkaar staken zijn zeer humoristisch, verder huren ze ook mensen in. De animatie was zeer geslaagd.

De kamer is voorzien van zeer veel opbergruimte. De badkamer is zoals vermeld wat kleiner, maar voorzien van een zeer ruime douche. In de badkamer is het eerder donker. Ondanks de make-up spiegel met extra lichtje blijft het donker. Verder miste ik een grote spiegel in de kamer. Er hangt er wel een, maar deze is versierd met hout.

Het eten is lekker, vooral mensen die van kip houden zijn er aan het juiste adres. Ze proberen ook vis te voorzien, maar dit is eerder beperkt. Het ontbijt is eentonig, de kok zorgt wel elke dag voor omelet. 's Middags kan je aan het strand gaan eten, hier kan je terecht voor snacks (pizza, hamburgers, pasta, ...) Daarnaast kan je zowel 's middags als 's avonds in het hoofdrestaurant gaan eten. Het eten is lekker, maar soms koud. De desserts zijn erg zoet en niet koud genoeg. Het fruit was eerder warm. Leuk pluspunt 's avonds werd er telkens een speciaal dessert door de kok bereidt.

Aangezien er rond het hotel niets ligt mochten er wat meer stoelen voorzien worden aan de bars. Het hotel ligt vlak bij een priv├ęstrand. Via het strand kan je naar enkele lokale restaurantjes gaan. Verder ligt er rond het hotel niets. Hier en daar kom je een klein winkeltje tegen. We zijn een avond er even gaan rondwandelen, maar veel stelt dit echt niet voor.

In het hotel is er elke dag iemand van Regal Travel aanwezig die je uitleg over de verschillende uitstappen geeft. Van de luchthaven tot het hotel is het een uur rijden. Jammer genoeg werden we in een veel te warme bus naar ons hotel gebracht. Iedereen was nat van het zweet. Na een halfuurtje had de chauffeur dan toch het knopje van de airco gevonden. Dit was helemaal niet aangenaam! Bij onze terugreis werden we 4 uur op voorhand aan het hotel opgehaald. Dit was veel te vroeg. Als ze ons een half uur/uur later hadden opgehaald waren we nog meer dan op tijd en hadden we nog kunnen ontbijten.

Het hotel is zeker een aanrader! Ook voor gezinnen met kinderen. Enige grote minpunt: rond het hotel valt er echt niets te beleven.