Alk Reizen

Home | Alk Reizen

Zo goed zijn onze reizen!

Reistips van klanten › MR EN MEVR JANSSENS / ITALIE - PIEMONTE

Hotel Albergo dell'Agenzia ****

Hotel Albergo dell'Agenzia ****

Hierbij een klein verslagje van een geweldige reis.

Op 13 mei aangekomen in Milaan rond 11u. onder een bewolkte hemel, maar lekker warm. Na  het ophalen van de huurwagen, zijn we vertrokken richting Pollenzo, gelegen tussen Bra en Alba.

Na 180 km kwamen we toe in het  prachtige **** hotel "Albergo dell'Agenzia", gelegen in een oase van rust. We checken in en in de namiddag trokken we naar Alba (8 km verderop) om wat te shoppen en iets kleins te eten.

's Avonds hebben we gegeten in het hotel (eten van het restaurant van het hotel is niet echt super). 

Moe maar voldaan kruipen we in het "megagoed" bed en genieten van een zalige nachtrust. 

Donderdag 14 mei:

Na een lekker ontbijt vragen we ons af waar de Vespa blijft. We nemen contact op met Alberta en na een beetje heen en weer bellen, komen ze ons ophalen in ons hotel om de Vespa op te halen. Eindelijk kan onze Vespa uitdaging beginnen.

Via een bijgekregen roadbook stippen we onze eerste dag uit om de prachtige bergstreek rond Alba te verkennen, en dit alles onder een stralende zon.

We hebben ook beslist om een 2de Vespa bij te huren, gewoon omdat het heel leuk is om daarmee zelf te rijden!

's Avonds iets gaan eten in een restaurant in de buurt en gezellig nog wat nagepraat op het terras van ons ongelooflijk rustig hotel met hééél vriendelijk personeel.

Vrijdag 15 mei :

Vandaag een beetje minder goed weer en ze voorspellen regen, vandaar de beslissing om met de auto de roadbook - route van 100 km te rijden.

Uiteindelijk geen regen gezien, maar wel super lekker gegeten, lekkere wijn gedronken in Monforte, nabij een gigantisch kasteel.

Vandaag zijn we ook de Barolo wijn gaan proeven bij een plaatselijke wijnboer. We zijn aangenaam verrast door de pure, lekker en smaakvolle wijn!

Als we op onze kamer komen wacht ons een verrassing: er staat een fles Barolo wijn klaar met 2 glazen. Dit is een fijne attentie van Alberta voor het ongemak van gisteren, omdat de Vespa niet op tijd geleverd werd.

Zaterdag 16 mei:

De 2de Vespa werd geleverd en we vertrekken voor een rondrit door de mooie streek. We stoppen ook bij de mensen die op de wijngaarden werken om een beetje uitleg te vragen en foto's te nemen van hun intensieve arbeid. Begrijpelijk dat goede wijn zo duur is door de arbeidsuren die hiervoor nodig zijn. Het werk is niet zo zwaar maar wel heel ééntonig: ranken vastbinden, slechte bladeren verwijderen en dit onder een warme zon.

Zondag 17 mei:

We worden wakker en zien weer een stralende zon. Vandaag onze laatste dag met de Vespa's, dus vertrekken we op tijd voor een rondrit van 90 km.

De omgeving is gewoon prachtig! De roadbook brengt ons in de kleinste dorpjes en mooiste wijngaarden en hazelnootplantages, gewoon SCHITTEREND!

's Avonds voor de laatste keer nog eens lekker gegeten in één van de restaurants in de buurt.

Aan alle mooie liedjes komt een einde, dus pakken we onze koffers om morgen terug naar huis te gaan.

Maandag 18 mei:

Na ons laatste ontbijt checken we uit en rijden terug naar Milaan. Omdat onze vlucht pas 's avonds is hebben we voldoende de tijd om de autosnelweg te vermijden en langs de mooie dorpjes te rijden. Zalig om stilaan afscheid te nemen van La Bella Italia!

Algemeen samengevat: 

Het was een supertoffe reis, prachtig weer en mooie natuur, lekker eten en drinken, vriendelijke mensen, prachtig hotel. Een echte aanrader voor mensen die natuur en avontuur willen combineren.

Zeker voor herhaling vatbaar!