Alk Reizen

Home | Alk Reizen

Zo goed zijn onze reizen!

Reistips van klanten › ANNIE VANSCHOENWINKEL / NEW YORK CITY

HOTEL NEWTON ***

HOTEL NEWTON ***

Hier mijn verslagje van mijn reis naar New York. Hotel Newton is een aanrader. Goede ligging (vlak aan de metro), ongelooflijk vriendelijk personeel, goede kamers, fantastische bedden. Het is wel een beetje verouderd, normaal gezien geen probleem, maar als de lift het dan begeeft en je slaapt op de 9de verdieping, dan vloek je wel even als je doodmoe terugkomt van een dag in New York.

New York zelf is een fantastische stad. Heel vriendelijke mensen, die je overal hulp bieden, groen, afwisselend, druk, maar niet te hektisch.

Wij namen een Discovery card erbij, dit heeft voordelen (geen wachtrijen, prijsvoordeel) ,maar ook nadelen. Je hebt maar een paar locaties waar je de kaart kan afhalen, het zijn ook vooral de echte toeristische attracties, die je kan bezoeken (wij bezochten het Moma, het Metropolitan museum, het Rockefeller center, het Guggenheim en we namen de watertaxi(aanrader!)).

Het enig nadeel aan de reis is de lange verplaatsing. Niet zozeer de vlucht, dat weet je vooraf en dat was prima, maar de lange wachttijd aan de douane en in de luchthaven. Bij aankomst in NY hebben we meer dan 2 uur moeten aanschuiven aan de douane(vingerafdrukken, foto enz.).Bovendien hebben we ook een airport shuttle geboekt en daarop moet je ook lang wachten. Je neemt beter een taxi of de trein.

Ik ga in elk geval nog terug, de stad is zo enorm en er is zoveel te zien!