Alk Reizen

Home | Alk Reizen

Zo goed zijn onze reizen!

Reistips van klanten › GEERT GAENS / IJSLAND

REISVERSLAG IJSLAND

Voor het verlengde pinksterweekend trok ik met een groepje naar IJsland. Ik was er een 10-tal jaar geleden al eens geweest. Wat ik er me van herinnerde was bijtende wind, ruwe landschappen, slechte accommodatie en alles was er verschrikkelijk duur.

Hoe anders was de beleving van dit jaar. Het was er nog steeds koud (7°C), maar met een stralende zon gedurende 3 dagen, was het gewoonweg schitterend. We hebben zelfs terrasjes gedaan.

Hotels in Reykjavik en het binnenland zijn op een goed niveau gekomen, nog steeds niet vergelijkbaar met de grand chique van Azië, maar toch dik in orde.
De IJslanders zijn ook nog altijd even vriendelijk als voorheen. De wondermooie natuur…, zo nog mooier. De landschappen, de wilde paarden… het was gewoonweg de moeite.
Natuurlijk hebben we ook deze keer speciale dingen gedaan, zoals meegereden met supertrucks (aangezien ik een autocarrijbewijs heb, mocht ik ook achter het stuur kruipen ;-)).
We hebben een selfdrive gedaan met superjeeps (type Landrover Defender, maar dan lekker hoog).

Een dagje water? Het kan! Ik heb samen met enkele mensen een voormiddag gesnorkeld tussen het Amerikaanse en Europeese continent, dat was speciaal.
Maar wist je dat je er ook heus kan duiken, de andere kant van het meer heeft warm water met metersgrote vissen.
In de namiddag zijn we dan de zee opgevaren op zoek naar walvissen en papegaaienduikers. Trouwens beide ook als lekkernij te proeven in talrijke restaurants.

De tofste ervaring was zeker de gletscher, die we zowel met sneeuwijzers als per sneeuwmobiel bedwongen hebben. Echt fantastisch. En of dat nog niet genoeg was konden we als klap op de vuurpijl nog vanuit een helikopter terugblikken op de wondermooie natuur.

Enne, voor de prijs moet je het niet laten, op restaurant of café, betaal je nauwelijks meer dan in Hasselt of Leuven.

Ik moet wel nog eens terug, want nu heb ik het noorderlicht (vanaf eind oktober) nog niet gezien, en ik droom er nog altijd van om eindelijk eens die dagtocht per IJslands paardje te maken. Maar deze keer kunnen vrouw en kinderen hopelijk mee.

REISVERSLAG IJSLAND REISVERSLAG IJSLAND REISVERSLAG IJSLAND REISVERSLAG IJSLAND