Alk Reizen

Home | Alk Reizen

Zo goed zijn onze reizen!

Reistips van klanten › FAM. VAN HEYGEN - THOELEN / DUBAI

SOFITEL DUBAI THE PALM LUXURY APARTMENTS

SOFITEL DUBAI THE PALM LUXURY APARTMENTS

 

We hebben een fantastische reis achter de rug. Misschien wel onze beste vakantie ooit; we willen er zo opnieuw aan beginnen.  Alles wat we via ALK Reizen hadden geboekt verliep gewoon vlekkeloos en we hebben er zonder moeite nog een paar uitstappen lokaal bij geboekt.

Hoogtepunten:

Emirates Airlines. Beste vlucht(en) ooit.  Beste eten aan boord ooit.  Fantastische service.  Speciale attentie(s) en menu voor kinderen waar je niet eens hoeft naar te vragen. Ongelofelijk entertainment-aanbod.  Nu we dat allemaal weten gaan we zeker volgende keer de (goedkopere) Emirates vlucht vanuit Düsseldorf overwegen want in deze tijd van het jaar was de rit heen en terug en de luchthaven zelf niet eens zo druk.  Weetje: indien je je eigen hoofdtelefoon wil gebruiken in deze vliegtuigen heb je een speciale adapter nodig (met 2 pinnetjes) anders heb je maar geluid op één oor.

Het hotel SOFITEL Palm Jumeirah.  Daar kunnen we nu eens echt niks negatief over zeggen.  (De verwarring over al of niet zeezicht begrijp ik nog steeds niet helemaal, want volgens mij zijn er geen kamers/appartementen waar je de zee niet ziet… waarom hebben we daar dan 200€ meer voor betaald?)  Maar we hadden een prachtig appartement met een heel mooi uitzicht in een super hotel met ongeëvenaarde service en een vriendelijkheid die ik met woorden niet kan beschrijven.  We hebben zo goed als alle zwembaden geprobeerd en die zijn inderdaad allemaal verwarmd wat in deze tijd van het jaar met een graadje minder en vaak een fris windje heel aangenaam was.  Weetje: het enige binnenzwembad is deel van de spa en niet toegankelijk voor kinderen.  We hebben ook alle restaurants geprobeerd met uitzondering van het Chinees restaurant: ook hier weer alleen heel erg lovende woorden.

Een bezoek aan de Jumeirah Mosque.  Dat moet je inderdaad doen op de beschikbare dagen met een rondleiding om 10u ’s ochtends voor een schamele 10 AED.  De “les” over de islam door een Engelse moslima was er een om nooit te vergeten.  Wat ons betreft mocht ze een hele dag blijven praten.

The Dubai Fountain.  Mag je niet missen.  Het is gratis en echt zo mooi.  Moeilijk te vermijden om daar een traan weg te pinken.  Weetje: de avondshow herhaalt zich elke 30 minuten, dus trotseer de massa, woon er een bij, zoek een beter plaatsje en woon er nog een bij: zonder moeite vind je zo een ideaal plekje aan de waterrand want je wil echt alles gezien hebben.

Ferrari World.  Met kinderen heel erg de moeite.  Laat alle Plopsa- en Disney-parken heel ver achter zich als het gaat over de kwaliteit en originaliteit van de attracties en de variëteit van de restaurants.  Weetje: ga zo vroeg mogelijk.  Voor de middag zijn er geen wachtrijen en na de middag daarentegen pakweg rond een uur of 2 begint de massa dan ineens aan te zwellen.  Wij waren daar natuurlijk wel op kerstdag.  We hebben er volle 4 uur doorgebracht en hadden het gevoel dat we er zeker nog een uur of 2 hadden kunnen aan koppelen.  Maar we hadden het geluk een super chauffeur te hebben die had aangeboden ons ook eens door Abu Dhabi mee te nemen beginnende met een bezoek aan het Yas Marina F1 circuit en dan enkele hoofdpunten in de stad zelf.  We hebben de man natuurlijk een super dikke fooi gegeven want hij had daar eigenlijk aanvankelijk niets meer voor gevraagd niettegenstaande de extra 2 uur en een heel grote maar interessante omweg.  Heel erg dikke pluim voor de chauffeurs van Gray Line.

Mindere punten:

Taxis zijn overal beschikbaar, goed van kwaliteit en eigenlijk niet duur.  Maar ga er niet van uit dat je met een credit card kan betalen.  Geen enkele!  Ze hebben wel allemaal het apparaatje hangen, maar het is bij iedereen “broken”.  Niet dus.  Eén chauffeur biechtte op: “the company has decided not to use them".  Als je dus van de luchthaven komt kun je beter AED in je portefeuille hebben.

De Shopping Tour.  Dit is eigenlijk geen tour.  Dit is een vriendelijke chauffeur (Gray Line) die jou vraagt waar je naartoe wil en je daar dan ook brengt en wacht terwijl jij je ding doet.  Je moet dus zorgen dat je zelf voorbereid bent, want de man zelf heeft eigenlijk niet echt veel suggesties.

Uitzonderlijk:

Het had al een vol jaar niet meer geregend!!  En uitgerekend op de dag dat wij op de Burj Khalifa zaten was het aan het regenen en gigantisch aan het waaien.  Een unieke ervaring dus: Dubai in de regen.  Aanvankelijk zagen we dus ook niet veel, maar toen de zon onder ging verdween ook de regen en hebben we toch nog een heel mooi vergezicht gehad.  Weer een ervaring om niet te vergeten, maar ook een reden om terug te gaan.

Ik besluit graag met te herhalen dat het een super vakantie is geweest.  Heel erg bedankt voor al het geregel want met die herboeking is het voor alle partijen niet echt simpel geweest.  Maar ook dat is allemaal in orde gekomen inclusief de terugbetaling.  We gaan zeker terug en weten nu natuurlijk een pak meer.