Alk Reizen

Home | Alk Reizen

Zo goed zijn onze reizen!

Autocars › GROEPSREIS ITALIE

Over GROEPSREIS ITALIE

8 dagen

GROEPSREIS ITALIE

GROEPSREIS ITALIE
tel 011 31 36 20 Boek online

Uttenheim

In het uiterste noorden van Italië, te midden van een grandioos berglandschap, ligt Uttenheim, in het  rustige “Tauferer Ahrntal”. Dit dorp is uitstekend gelegen voor indrukwekkende uitstappen naar de Dolomieten en mooie wandelingen in de omgeving. De gastvrije familie Mairl verwent ons in hun comfortabele hotel “Anewandter” met zijn mooie kamers, een uitstekende keuken, wellness, ligweide enz.  Een vakantie in Zuid-Tirol en de Dolomieten is puur genieten!

Programma: 11/07 - 18/07/2021

Zondag 11 juli 2021

05u30 vertrek aan Alk Reizen omstreeks 19u00 aankomst in het hotel.

Maandag 12 juli 2021: Gais – Luttach - Steinhaus

VM verkenning van de omgeving en wandeling naar Gais langs de Ahr. Vrije Lunch. Daarna verkennen we met de autocar de vallei (+1600mt); in Luttach bezoeken we het Krippenmuseum,(€6) en ontdekken we de geschiedenis van de houtsnijkunst en de kerststallen. We rijden door naar Steinhaus en hier combineren we het Bergbau-museum met een bezoek aan de kopermijn. Met een spoorlijntje sporen we tot 1km in de berg en ontdekken alles over deze ertsontginning uit vervlogen tijden. (€12)

Dinsdag 13 juli 2021 - Dolomieten

Rondrit door de Dolomieten met bezoek aan het mooie Tre Cime (3 Zinnen), bekendste bergtop(pen). Via Cortina d’Ampezzo rijden we verder naar de Falzaregopas (2105mt. Hier brengt een gondelbaan ons naar de hoogstgelegen berghut van de Dolomieten (2732mt) (€13)

Woensdag 14 juli 2021: Klausen – Brixen – Neustift

VM rijden we naar Klausen een middeleeuws stadje en maken een korte wandeling. Verder naar Brixen, waar we dit mooie stadje verkennen.  Vrije lunch en vrije tijd.

NM bezoeken we het klooster van Neustift (€7) en sluiten we af met een wijndegustatie en een wandelingetje door de wijngaard en kelders + degustatie van 2 rode en 2 witte wijnen  (€13,50)

Donderdag 15 juli 2021 - Bruneck

Woensdag is marktdag in Bruneck. Stadsbezoek en vrije lunch. NM vrije tijd en voor de liefhebbers een lichte wandeling langs de Ahr naar de visvijvers van Thara.

Vrijdag 16 juli 2021 – Prager Wildsee - Brückele

VM rijden we naar de Pragser Wildsee, vrije lunch en mogelijkheid om een wandelingetje rond het bergmeer te maken. NM rijden we naar Brückele. Hier brengt de lijnbus ons naar de Plätzwiese op méér dan 2000mt en genieten we van het mooie uitzicht.

Zaterdag 17 juli 2021

VM brengen we een bezoek aan het middeleeuwse kasteel van Rodenegg met zijn indrukwekkende fresco’s en ridderverhalen. (€ 8) Vrije lunch in Brüneck of in het hotel. NM bezoek aan het openlucht volksmuseum van Dietenheim (€ 5,50) 

Zondag 18 juli 2021

Na het ontbijt terugreis naar huis.

Hotel Anewandter

Het Anewandter Historic Hotel ligt 8 km ten noorden van Brunico en heeft een restaurant, een spa en een fitnesscentrum. In de spa kan u heerlijk ontspannen in de sauna, het Turkse bad en de hot tub. Tegen betaling kunt u genieten van een massage of een bezoek aan het solarium.

De kamers zijn ingericht in alpinestijl en hebben een eigen badkamer met een haardroger, gratis WiFi en een lcd-tv met satellietzenders en hebben een prachtig uitzicht op de tuin of op de bergen met balkon. Het restaurant serveert zowel lokale specialiteiten als internationale gerechten. Bij de receptie kunt u gratis fietsen lenen voor een tocht langs de rivier. Het Anewandter Historic Hotel ligt op slechts 500 meter van een rafting- en kanocentrum.

GROEPSREIS ITALIE GROEPSREIS ITALIE GROEPSREIS ITALIE

Prijs = 759 euro per persoon

Toeslag single : 120 euro per persoon

Inbegrepen

  • 8 daagse reis per luxe autocar
  • 7 overnachtingen op basis van een 2-persoonskamer in half pension excl. dranken
  • Reisbegeleider van Alk Reizen voor de hele reis
  • Baantaks, btw en bijdrage Garantiefonds reizen

Niet inbegrepen

  • Overige maaltijden, dranken en persoonlijke uitgaven
  • Inkomgelden
  • Fooi chauffeur
  • Reis en Annuleringsverzekering 36€ pp
GROEPSREIS ITALIE GROEPSREIS ITALIE GROEPSREIS ITALIE