Alk Reizen

Home | Alk Reizen

Zo goed zijn onze reizen!

Autocars › Brugge en Zeebrugge

Over Brugge

Als u op zoek bent naar een afwisselend verblijf bent u hier aan het goede adres. Een verblijf in Brugge is altijd de moeite waard. Alleen al tijdens een 2 uur durende wandeling door de historische binnenstad met haar verborgen Begijnhof en de indrukwekkende façades op de Markt komt u ogen tekort! De talrijke musea, huisbrouwerijen, winkelstraten nodigen u uit. Geniet in een café van de charme van het "Venetië van het noorden" of trakteer uzelf op een etentje in één van de vele (vis)restaurants. Zin om eens heerlijk uit te waaien? De fijne Belgische zandstranden zijn gemakkelijk bereikbaar.

2 dagen

Brugge en Zeebrugge

Brugge en Zeebrugge

Gidsen

Keuzewandelingen o.a. Pieter Aspe wandeling, Vrouwenwandeling I of II,  Het stille Brugge, Sagen en legenden of het klassieke Monumentale Brugge.

Brouwerij Halve Maan

Huisbrouwerij De Halve Maan is de enige nog actieve familiebrouwerij in het hart van de historische stad. De eeuwenoude traditie van deze Brugse brouwerij is vastgelegd in een uniek museum. Dagelijks zijn er rondleidingen door zowel de moderne brouwerij als het museum. Door ervaren gidsen wordt u begeleid door de unieke wereld van mout en hop… Tijdens de rondleiding van 45 minuten kunt u genieten van een schitterend panoramisch zicht over Brugge met aansluitend degustatie van een Straffe Hendrik.

Musea

16 Brugse Musea - zeer gevarieerde collecties!

Een troef van de Brugse museumcollectie is de grote verscheidenheid, van Vlaamse primitieven tot actuele kunsten, van de klassieke "schone kunsten" tot archeologische opgravingen, meubelen, zilver, folklore, chocomuseum, diamantmuseum enz.... Voor elk wat wils dus!

Zeebrugge

Zeebrugge, door het Boudewijnkanaal met de historische moederstad Brugge verbonden, is een toekomstgerichte haven- en badstad . De wereldhaven die er tijdens de voorbije decennia werd uitgebouwd, heeft geenszins een nefaste invloed op het prettige, kleinschalige strand. Langs de Zeedijk heerst een ongedwongen vakantiesfeer, terwijl in talrijke restaurants overheerlijke visbereidingen een ereplaats bekleden op de spijskaart. Als passagiershaven biedt Zeebrugge de nodige faciliteiten voor diverse veerdiensten tussen het vasteland en Groot-Brittannië, alsook voor talrijke luxueuze cruiseschepen die er met de regelmaat van een klok afmeren. Een goed uitgeruste jachthaven biedt plaats voor een honderdtal pleziervaartuigen.  De Zeebrugse Visveiling, sinds kort ondergebracht in een nieuw complex in de achterhaven, is één der grootste en modernste in Europa.

Geleide groepsbezoeken in het havengebied

De bezoeken kunnen dagelijks plaatsvinden, behalve op zon- en feestdagen, bij voorkeur tussen 8.30 u. en 11.00 u en tussen 13.30 u. en 15.30 u.

Havenrondvaarten in Zeebrugge

Een havenrondvaart aan boord van de "River Palace" biedt u de mogelijkheid om van nabij kennis te maken met het zeehavencomplex. Afvaarten Groepen : vanaf half maart om 11.00, 14.00 en 16.00u.

Maritiem themapark Seafront

Niet ver van de drukke badsteden ligt het laatste authentieke stukje Belgische kust: de oude vismijnwijk van Zeebrugge. In en rond het gebouw van de oude vismijn, strekt zich het maritiem themapark Seafront uit over een oppervlakte van 20000m². Seafront Zeebrugge is vooral bekend voor zijn echte Russische onderzeeër die je ook kan bezoeken. In dit 100m lange stalen gevaarte ervaar je hoe de 75 bemanningsleden maanden lang leefden en werkten.  NIEUW: Aanvalssimulatie in de Russische onderzeeër. 

Na de duikboot kan je nog de "West-Hinder" bezoeken. In deze "drijvende vuurtoren" kan je zien hoe de bemanning werkte en leefde en kan je in de stuurhut echt aan het roer gaan staan.

Het gebouw van de Oude Vismijn zelf omvat een tentoonstelling over meer dan 5000 m² rond het thema van de zee met honderden foto's, videoprojecties, levensechte decors, prachtige maquettes, authentieke geluiden en interactieve computers. Sensatie en informatie wisselen elkaar af als eb en vloed. Je wordt overspoeld met alle facetten van het leven op, onder en aan de zee. Zo komen o.a. de geschiedenis en de werking van de haven, de evolutie van de visserij en de Belgische Marine aan bod.

OPEN: alle dagen van 10.00u-18.00u.

Hotel Campanile

In een rustgevende omgeving, op 500m van het Boudewijnpark, staat dit vriendelijke hotel. Het centrum is slechts 2km verwijderd en Zeebrugge ligt op 15km.  Het hotel is comfortabel ingericht. Alle 56 ruime en moderne kamers hebben tv en volledig uitgeruste badkamer. Men serveert u een uitgebreid ontbijtbuffet en 's avonds geniet u een overvloedig diner eveneens in buffetvorm.  Mooi terras om buiten te ontbijten!

Inbegrepen

  • Reis per luxeautocar
  • 1 overnachting
  • half pension in 2-persoonskamers
  • btw en taksen

Niet inbegrepen

  • inkomgelden en bezoeken
  • Overige maaltijden
  • toeslag single
  • gebruikelijke fooien
  • annulatie- bijstand- en bagageverzekering