Alk Reizen

Home | Alk Reizen

Zo goed zijn onze reizen!

Vliegvakanties › Mystic China

Over Mystic China

16 dagen

Mystic China

Mystic China
tel 011 31 36 20 Boek online

Exclusieve en emotievolle 16-daagse rondreis door het ongekende China

Dag 1 : Brussel - Shanghai

Non stop vlucht naar Beijing.

Dag 2 : Shanghai (B-L)

Aankomst in de vroege ochtend te Beijing om over te stappen op de binnenlandse vlucht naar Shanghai. Aankomst en onthaal door de lokale gids, waarna u onmiddellijk naar het Intercontinental Rujin gebracht wordt, zodat u van een versterkend ontbijt kan genieten en zich even opfrissen.

Na de lunch rijden we naar Zhujiazhou, één van de vele waterdorpen rond Shanghai. De omliggende vruchtbare vlaktes van het stroomgebied van de Yangtze werden meer dan 1000 jaar geleden verbonden door kanalen en leiden via het Grote Kanaal naar de hoofdstad. Rijst en zout waren de meest vervoerde goederen. Met haar vervlochten grachten en oude patriciërhuizen, is Zhujiazhou een typisch voorbeeld van een waterdorp. Het krijgt dan ook welverdiend de titel van Venetië van het Oosten. We bezoeken diverse oude huizen en nemen een boot om de schoonheid van de omgeving beter in ons op te kunnen nemen. Bij aankomst te Shanghai maken we een korte cruise met prachtig uitzicht op de 'skyline' van de Bund en het moderne Shanghai dat het vergelijk met Manhattan en Hong Kong  goed aankan.

Vrij diner en overnachting.

Dag 3 : Shanghai

We beginnen ons bezoek van Shanghai met het oude Chinese stadsgedeelte waar we de prachtige tuin van Mandarin Yu bezoeken. Een schoolvoorbeeld van Chinese landschapsarchitectuur.

Via de Jaden Boeddhatempel rijden we verder naar de oude concessies.

Na de lunch gaan we naar het Museum onder de  Pearl Tower. De tentoonstelling op basis van miniaturen en diavoorstellingen verklaart de evolutie van de stad gedurende de  laatste 2 eeuwen. Indien gewenst kan u ook nog even een kijkje  nemen vanaf de Financial Tower, waar u vanaf een glazen platform een schitterend zicht heeft op de hele stad. (optioneel)

Vanavond bent u vrij om van Shanghai by night te genieten.

Dag 4 : Shanghai - Xi'an

Na een laat ontbijt brengen we u naar de luchthaven voor de vlucht naar Xi’an  waar u rond 15.00 uur zal aankomen. Bij aankomst rijden we naar het Sofitel voor check in. Nu is het moment om de moslimwijk van Xi’an te ontdekken. De kleine steegjes herbergen tal van kleine souvenirwinkels waar men een breed assortiment  van Chinese ‘curio’ kan vinden.  Wij genieten van een heerlijk dumplingdiner in Defachang, het bekendste restaurant van de stad.

Dag 5 : Xi'an

Vanochtend bezoeken we het provinciale Museum van Shaanxi, waar we de chronologische ontwikkeling van de Chinese cultuur volgen. Natuurlijk is een deel gewijd aan het Terracotta leger. Vertrek naar de Lintong site, waar duizenden terracotta krijgers  in 1974 werden ontdekt door een boer uit de regio. Zij beschermden het graf van de eerste keizer van China. Lunch en bezoek van de site die getuigt van het glorieuze verleden van China.

Dag 6 : Xi'an - Lijiang

Na het ontbijt brengen we u naar de luchthaven voor de vlucht naar Lijiang.

U wordt door uw lokale gids opgewacht, die u vervolgens naar het schitterende Crowne Plaza hotel brengt.

In de namiddag nemen we de tijd om dit gezellige stadje met haar kronkelende straatjes te ontdekken.

U zal er het ingenieuze systeem van kleine wasserijtjes ontdekken, waar de lokale bevolking vandaag nog gebruik maakt.

Langs de smalle straten van Lijiang worden vertakkingen van de rivier geleid om zo alle wasserijen van het nodige water te voorzien.

We bezoeken het paleis van de Heren van Mu, een prachtig staaltje van Ming architectuur met lange overdekte gangen. Het paleis is opgetrokken uit marmer van de streek en vormt een harmonieuze mix van keizerlijke architecturale elementen met Naxi en Bai toetsen.

U geniet van op de leeuwenheuvel van een prachtig zicht op het paleis en de daken van de oude stad. Na de lunch bent u vrij om van het gezellige Lijiang te genieten.

Dag 7 : Lijiang

Vandaag verkennen we de Naxi regio, met als voornaamste trekpleisters :  Yuhu, Baisha en Shuhe. In Yuhu bezoeken we het huis van Joseph Rock de befaamde  botanist die de regio reeds in 1922 internationaal op de kaart zette. Zijn artikels werden al vanaf  1924 in de National Geographic gepubliceerd.  Dit dorpje met stenen huizen in typische Naxi stijl heeft veel charme… Het dorpje Baisha was de eerste nederzetting van de voorouders van het Naxi volk. Dit is dan ook de geboorteplaats van de Dongba cultuur.

Het is ook de geboorte plaats van de Mu familie die later het koninkrijk van Mu zouden stichten. Hier vinden we een schitterend 600 jaar oude muurschildering – uit de Ming dynastie die uitleg geeft over  de verschillende volkeren uit de streek. Natuurlijk stoppen we even bij de bekende kruidendokter Dr Ho.

Het is per paardenkoets dat we Shuhe zullen binnenrijden – dit levendige Naxi dorp lijkt op het Lijiang van vroeger en het is op haar beurt erkend als Werelderfgoed.  We brengen hier een uitgebreid bezoek.

In de namiddag vetrekken richting het Lashi meer voor een bezoek aan het Zhi Yun Lamaklooster op de flanken van de heuvel en 1 van de belangrijkste boeddhistische tempels

Dag 8 : Lijiang - Zhongdian

Na het ontbijt rijden we via verschillende bergpassen naar het hogergelegen Shangrila ofwel klein Tibet. Onderweg stoppen we in het dorpje gekend als het Stone Drum Village om te lunchen. Van hieruit gaat het verder naar de hoogvlaktes van Zhongdian voor de overnachting in het hotel Banyan Tree Ringha. Diner in het hotel.

Dag 9 : Zhongdian

Shangri -La is bekend om haar adem-benemende vergezichten met eindeloze bergketens en valleien. 

Voor de Tibetanen zijn bergen zo belangrijk dat ze soms zelfs heilig verklaard worden.

De eerste heilige berg in deze regio was de Shika berg. Net zoals in Tibet treft u hier overal gebedsvlaggetjes en molens aan.

Om net onder de top van de berg te geraken  nemen we de kabelbaan die ons op  40 minuten van 3270  tot bijna tot 4500 meter brengt.

Meestal ligt hier sneeuw en rond de witte stupa wapperen de veelkleurige gebedsvlaggetjes.

Bij helder weer hebben we een onwaarschijnlijk mooi vergezicht over de verschillende valleien, de stad Zhongdian en de hoge bergketens van het Tibetaanse hoogplateau.

We lunchen in de oude stad om vervolgens Songzanlin, het grootste boeddhistisch klooster van Yunnan te bezoeken. Dit klooster overheerst het hele panorama van de streek.

Dit klooster werd in 1679 opgericht door de sekte van de ‘geelmutsen’ en geleid door 2 Dalai Lama.

Het doet dienst als lamaklooster en er worden bijna constant gebeds- bijeenkomsten en ceremonies gehouden. Er wonen tegenwoordig ongeveer 700 monniken in het klooster.

Vanaf het dak kan men de besneeuwde toppen in de omgeving zien. 

Hierna begeven we ons naar het platteland voor een bezoek aan een Tibetaanse familie - deze ontvangen graag bezoekers. Hun huizen bestaan uit 2 verdiepingen, waarbij het gelijkvloers voor de dieren is voorbehouden.

Op de bovenste verdieping leeft de familie rond het vuur dat midden in de grote kamer gestookt wordt.

Vanavond kan u van uw hotel genieten.

Dag 10 : De hoogvlaktes

Rond de middag wordt u opgehaald voor een unieke ervaring.

We beginnen met een minitrek van 3 uur tot aan de overnachtingsplaats bij het dorp Dabosi ( 3400 m).  De bagage worden apart vervoerd. Een picknick volgt te paard…(broodjes- fruit- gebak  en niet alcoholische dranken) Het niveau van deze wandeling is makkelijk, waarbij we verschillende  langs dorpjes aandoen.

Rond 16 u aankomst bij het kamp waar u een ‘vieruurtje’ van pue’r thee geserveerd wordt.

Vrije tijd om de boerderij naast het kamp te ontdekken en wat te ontspannen .

Rond 18h30 is het tijd om bij een aperitief te genieten van de zonsondergang naast het kampvuur.

Om 20.00 uur is het tijd om te dineren (3 gerechten) in stijl. (Limoges borden, zilveren bestek en rode wijnen uit Yunnan). Vandaag slaapt u in een mooie tent.

Dag 11 : De hoogvlaktes

Om 9 uur ontbijt u in open lucht met koffie, thee, Frans brood, muesli, yoghurt , eieren…, of voor diegene die het wensen, thee met zure jakboter…

Rond 10.00 uur beginnen we aan een trek van 5 uur langs heuvels, dorpjes, rivieren en hoogtewouden in de Ringha Vallei.

Picknick lunch onderweg langs de rivier of bij een familie. In de namiddag bezoeken we de Dabositempel, een  belangrijk bedevaartsoord voor de pelgrims die te voet richting Lhassa gaan.

Dag 12 : Shangri-la - Yangshuo

Na het ontbijt vertrekken we naar de luchthaven voor de vlucht naar Guilin via Kunming. Eenmaal aangekomen rijden we door naar Yangshuo waar we onze intrek nemen in het Yangshuo Resort.

Laat diner in dit zeer vriendelijke stadje waar u ‘s avonds in de autovrije straten tal van gezellige cafeetjes, bistros en winkels vindt.

Dag 13 : Yangshuo

Yangshuo en de streek van Guilin zijn bekend voor de uiterst mooie karst-formaties. Om deze indrukken beter op u te laten inwerken, maken we er een sportieve dag van, met verschillende ver-voersmiddelen.

Te voet door de rijstvelden, per fiets door de landelijke dorpjes en met een vlot op Yulong rivier. Een kleurrijke dag om nooit te vergeten.

‘s avonds maakt u de  meest wervelende licht- en klantshow van China mee. LiuSanJie werd door opgezet door Zhang Yimou, die ook voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen instond.

Een niet te missen evenement met 600 figuranten op het water!

Dag 14 : Yangshuo-Beijing

Na een vrije ochtend in het hotel brengen we u naar Guilin. Na de lunch neemt u de vlucht naar Beijing (ca. 3 uur vliegen!). Bij aankomst nemen we onze intrek nemen in het Grand Millennium Beijing en genieten van een rustige avond.

Dag 15 : Beijing

Na het ontbijt ontdekken we 1 van de 7 nieuwe wereldwonderen en tevens  trekpleister van China. We bezoeken De Grote Muur te Jinshangling  op 100 km van de stad, ver van de grote meutes toeristen. Hier in een adembenemend kader we de muur 100 km over de de bergkammen kronkelen. Het is een flink eind klimmen maar het spektakel is uniek.

Retour naar Beijing en bezoek aan het Zomerpaleis van Keizerin Cixi met wondermooie tuinen. Hierna nemen we even tijd om de Olympisch site te bezoeken met het welbekende Bird’s nest en de Watercube.

‘s Avonds wonen we een voorstelling van Chinese acrobatie bij. Een wervelende show à la cirque du soleil. We sluiten de dag af in het gerenommeerde restaurant Duck de Chine voor een heerlijke Beijing Duck.

Dag 16 : Beijing

Vandaag bezoeken we de meest indrukwekkende sites van de Ming en Qing dynastieën.

We beginnen met de Tempel van de Hemel en begeven ons dan naar het Tiananamen plein. Lunch en bezoek van de Verboden stad waar de Ming en Qing Keizers met de scepter zwaaiden.

Retour naar het hotel voor een late check-out .  Hierna begeven we ons per oldtimer sidecar langs de oude wijken van Beijing voor een afscheidsmaaltijd naar het Temple Restaurant - het beste Westerse restaurant van Beijing onder leiding van de vlaming Ignace Lecleire.

Vertrek naar de luchthaven voor de rechtstreekse vlucht naar Brussel.

Dag 17 : Brussel

Aankomst in Brussel in de vroege ochtend

Mystic China Mystic China Mystic China